Vildtkamera

MARKEDETS BEDSTE VILDTKAMERA

Vi fortæller her hvad vi mener markedets bedste vildtkamera skal kunne. Det behøver nemlig ikke være den dyreste model. Uanset om du observerer dine jagtmarker for at planlægge jagtsæsonen, eller bare nyder at følge med i dyrelivet, så vil vildtkameraer hjælpe dig.

Knæk & Bræk

Vil du vide mere? Så udfyld formularen

15 + 7 =

Før du køber dit næste vildtkamera

Dit næste vildtkamera skal kunne opfylde langt flere behov. Derfor tilbyder vi en løsning og ikke kun et produkt. Derfor bør du, før du køber dit næste vildtkamera vide, at du ikke bare skal købe et hvilket som helst vildtkamera med flest megapixel (som så mange af os gør). Hvis du gør det, vil du sandsynligvis ende med et dårligt vildtkamera og gå glip af de billeder, som du netop håbede at opnå med dit indkøb. Vores løsning er langt bedre da alle dine ønsker til det bedste vildtkamera er samlet her.

 

Markedets bedste vildtkameraløsning

Vi tør godt påstå, at vi har markedets bedste vildtkameraløsning, for vi har kombineret et nyudviklet kamera, med de bedste specifikationer:

  • 0,35 sek. udløserhastighed
  • 12 Megapixel kamera. Husk vi faktisk anbefaler mindre. Læs nedenfor.
  • Hurtige gendannelsestider på kun ét sekund
  • Plads til 12 batterier og dermed minimalt udskiftning. Kan med ekstra tilbehør ovenikøbet gøre endnu bedre. Spørg Østjysk Våbenhandel
  • Dataabonnement
  • Gratis integration til jagtappen – Jäger
  • Markedets letteste opsætning

Dine billeder sendes direkte til appen Jäger, hvor du kan følge dem. Det fylder ikke i din mailboks. Derudover kan du invitere andre med i dine vildtkameraer. Dermed er det oplagt, at et jagtkonsortie kan dele flere vildtkameraer, og alle ser det samme. En jæger kan være med i flere jagtkonsortier og få rettigheder til disse uafhængigt. Så længe de har det bedste vildtkamera.

Flere megapixel betyder ikke bedre billeder i vildtkameraer

Vildtkamera
Indstilling af dit vildtkamera til maksimal megapixel giver ikke nødvendigvis et klarere billede, men det vil optage langt mere hukommelse.

Forskellen i billedstørrelsen varierer fra 320 kilobyte til 4,5 MegaByte. Forholdet er 1:14, men værd at overveje om det er nødvendigt at bruge den tungeste kvalitet. Derudover findes der også en variant i midten på ca. 1 MB, som er meget tæt på den bedste kvalitet.

Vildtkamera producenterne kæmper alle om, at kalde deres det bedste vildtkamera på grund af antallet af megapixel, det har. Men faktum er, at det er de færreste, der kan se forskel på kvaliteten, medmindre det er planen, at billedet skal forstørres væsentligt op. Her menes større end en almindelig computerskærm. De fleste vildtkameraer har en “medfødt opløsning” på 3 til 5 megapixels, så når du indstiller kameraet til 24 megapixels, sker det oftest, at de eneste ting, du gør er,

1) at gøre billedfilen større, hvilket optager mere plads på dit SD-kort

2) gør vildtkameraet langsommere på grund af den større filstørrelse

3) bruger mere data på dataabonnementet

4) bruger mere batteri i kameraet, da større datafiler, kræver længere overførselstid

Du vil faktisk få et bedre billede, hvis du indstiller vildtkameraet til dets oprindelige opløsning. Derudover vil kameraet være i stand til at tage flere billeder, fordi du ikke behøver så meget hukommelse.

Nedenfor ses tre ens billeder i tre forskellige kvaliteter. Fra venstre mod højre er kvaliteten stigen. Fra 320 KiloByte til venstre, 800 KiloByte i midten og 4,5 MegaByte i midten. Forskellen er minimal. Bemærk at det tungeste billede er mindre skarp, hvilket skyldes digital zoom.
Højreklik og “åbn billedet i ny fane” for at se i større format.

Vildtkamera
Vildtkamera
Vildtkamera

Flere vigtige funktionalitetet i det beste vildtkamera

Vildtkamera

Udløserhastighed er afgørende for de bedste vildtkameraer

Hvis du altid får billeder af bagenden på hjorte eller billeder uden dyr på, betyder det sandsynligvis, at dit vildtkamera har for langsom udløserhastighed.

Det, der sker, er, at dyret går ind i detektionszonen, men kameraet reagerer ikke i tide. Du vil derfor have et vildtkamera med en hurtig udløserhastighed. Gå altid efter vildtkameraer med udløserhastigheder på 0,5 sekunder eller mindre.

Gendannelsestider i vildtkameraer

Da vildtkameraer først gemmer billederne på et SD-kort, er gendannelsestiderne meget hurtige. Det vil sige, tiden fra der er taget et billede, indtil vildtkameraet tager det næste billede. Det er værd at bemærke, at det kan være en fordel at begrænse vildtkameraet i menuen til kun at tage et billede med 1-5 minutters interval. Det afhænger af, hvor vildtkameraet er placeret. En fodreplads kan sagtens have besøg af en flok duer i timevis, hvilket trods alt nok ikke er meningen med vildtkameraet.

De bedste vildtkameraer har en restitutionstid på 5 sekunder eller mindre. Billige vildtkameraer, der almindeligvis findes i discountbutikker, har ofte gendannelsestider på 10 til 15 sekunder eller længere. Det betyder, at disse vildtkameraer ikke fanger nogen aktivitet, der finder sted i den periode. Så folk, der køber billige vildtkameraer, vil aldrig se mange af de væsner, der går forbi.

Batterilevetiden er også vigtigt for de beste vildtkameraer

Det var -1 frostgrader, da billedet af denne buk blev taget, men når temperaturen falder til under frysepunktet, vil standard alkaline-batterier være udfordret.

En af de mest almindelige klager over vildtkameraer kommer i de koldere måneder, hvor temperaturen falder til under frysepunktet. De fleste jægere anvender vildtkameraer hele sommeren og ser rådyr og andre vildtarter på kameraet. Så når vi kommer ind i hjortesæsonen og temperaturerne falder, “fejler kameraet”. Den sandsynlige årsag til, at du ikke får billeder fra dit kamera, er, at når termometeret falder til under frysepunktet, lukkes standard alkaliske batterier. Selvom alkaliske batterier er billige, er den strøm, de leverer, inkonsekvent og svækkes for hver dag, der går.

Vælg eventuelt som ekstra tilbehør i stedet genopladelige nikkelmetalhydrid (NiMH) og litium-batterier, som opretholder en konstant spænding, indtil de er døde. Der er ikke noget langsomt fald i kraften som med alkaliske batterier. Litium-batterier er dyrere end alkaliske batterier, men de holder også betydeligt længere og vil ikke svigte i koldt vejr.

Vælg hellere et vildtkamera med 12 ballerier end et med 8. Der er væsentlig forskel på levetiden.

Vildtkamera

Brug SIM kort i dit vildtkamera

Billeder via SIM kort eller fra SD kort

Når vildtkameraet optager billeder, gemmer den i første omgang billederne på SD kort. Derfra sender den billederne videre via SIM kort, hvis det er et af de bedste vildtkameraer. Derfor skal man beslutte sig for, om man enten vil hente SD kortet og få det tømt på sin computer, når man kommer hjem. Det er selvfølgelig en god idé at have et ekstra SD kort, at skifte med. Både for logistikkens skyld, men også for at undgå for mange forstyrrelser i området, hvor vildtkameraet er placeret.

Vi anbefaler at vildtkameraer sender via SIM kort fordi,

  • Det betyder minimum forstyrrelser i naturen
  • Du kan følg med i realtid. Det er meget sjovere at vide hvad der besøger dit revir nu
  • Du følger med løbende, så ingen ærgerlige overraskelser, hvis kameraet er løbet tør for strøm, glemt at blive tændt eller andet der er rart at vide, mens det er aktuelt og ikke først en måned senere

Et SIM kort kan have forskellige abonnementstyper. Mange oplever at deres vildtkameraer ikke sender længere, hvilket kan skyldes, at MMS er ved eller allerede er udfaset, da det er for dyrt for teleselskaberne og dermed kunderne. Det er ikke mere et tidssvarende produkt.

I stedet kan vildtkameraerne sende via alm. data, som sendes enten til en mailboks eller via FTP. Mail og MMS er oftest begrænset til 4 modtagere. FTP-løsningen er vores foretrukne, da kvaliteten, hastighed og mulighederne er mange flere. Med FTP-løsningen ender billederne i Jäger appen. Derfra kan vildtkameraets ejer invitere et ubegrænset antal medlemmer til at se med i billederne.

 

Knæk & Bræk